Četvrtak, 17. Juni 2021

 

 

 

05:35:57

BiH

KLJUCNA PITANJA KOJA CEKAJU NA KREDIBILNE ISTRAZIVACE-POVJESNICARE

Napisao  |  Srijeda, 23 Oktobar 2013 09:25  |  Objavljeno u BiH
Hoce li ikad ikom poci za rukom doci do Aljinog i njegovih suradnika, ukljucujuci i njegovog sina, KOS-ovskih i UDBA-skih dosijea?Hoce li ikad ikom poci za rukom otpoceti pravu istragu ubistva Joze Leutara?

Saopcenje za javnost: Orkestrirana manipulacija sa pravima djece

Napisao  |  Srijeda, 23 Oktobar 2013 08:49  |  Objavljeno u BiH
Dana, 17 10. 2013. godineUdruženje Veterana 28 divizije Srebrenica smatra da su zahtjevi roditelja koji su odlucili bojkotovati nastavu u Konjevic Polju utemeljeni na ustavu i zakonu. Žalosno je da su problemi primjene zakonskih propisa o uvodenju nastave po planu i programu za bosanski jezik prisutni u Konjevic Polju, koje je cisto bošnjacko mjesto.

U PIONIRSKOJ ULICI U VIŠEGRADU SE PRIPREMA ZLOCIN MONSTRUOZNIJI OD ORGINALA

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 21:16  |  Objavljeno u BiH
RS želi srušiti objekat u kojem je zapaljeno više od 70 civila, kucu Omeragica, mjesto jednog od najmonstruoznijih zlocina u ratovima na Balkanu. Za danas zakazana rasprava u postupku eksproprijacije kuce u Pionirskoj ulici u Višegradu, u kojoj je 14. juna 1992. godine zatoceno i zapaljeno više od 70 civila, odloženo je iz proceduralnih razloga.

STA SAZNAJEMO IZ LAGUMDZIJINOG NAPADA NA KOMSICA U OSLOBODJENJU

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 20:50  |  Objavljeno u BiH
Oslobodjenje od 10.10.2013. donosi dvije izjave o Briselskom sastanku, Komšicevu i Lagumdzijinu: Komsic: ¨Tacno je da nije postignut dogovor u Bruxellesu, ali informacije koje ja imam govore o tome da ce EU sad izaci sa novim prijedlogom nakon par dana, koji ce zapravo biti u osnovi prijedlog Stranke demokratske akcije¨
Prvo navodimo par citata iz Bajrovicevog intervjua Oslobodjenju zbog kojega je Sorenesen reagovao, o cemu smo pisali u proslom broju Glasnika. Oslobodjenje: Posve je jasno da je najjaci motiv za implementaciju presude Sejdic – Finci ponudio Štefan Füle prijetnjom sankcijama i trenutnom obustavom 17 miliona eura iz fondova IPA ove godine. No, nije baš najjasnije šta ko dobija ovakvim dogovorom?

SABOTIRAJMO DAYTONSKI POPIS IZJASNJAVAJUCI SE KAO BOSANCI

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 20:11  |  Objavljeno u BiH
Postovana gosp. vi ste u svome opsirnom pismu naceli vise tema, a mi cemo se ograniciti na pitanje bojkota i sabotiranja ovakvog popisa. Na ostala pitanja slicna vasim je uglavnom vec odgovoreno u ranijim Glasnicima - potrazite clanke koje smo naslovljavali sa "SKOLA BOSANSKOG KONGRESA: NACIJA I NAROD ...".


Stranica 4 od 5

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 1060 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2021 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.