Ponedjeljak, 17. Februar 2020

 

 

 

21:15:53
HDM

HDM

Sjetimo se, i pored sabotiranja od strane Tihicevog advokatskog tima, presudom iz februara 2007 godine Internaciolani sud pravde u Hagu je OSUDIO Srbiju po internaciolalnom zakonu koji se zove "Konvencija o sprecavanju i kaznjavanju zlocina genocida" (Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide ) i to zato sto nije sprijecila genocid.

CETNIKA IZDALE NOGE OD STRAHA, A POLICIJI PRIJAVIO DA GA JE BOSNJAK UDARIO AUTOM

Dnevni Avaz 6. januar 2014

Svadbena kolona automobila sa bošnjackim obilježjima, koja se u subotu 28. decembra kretala na relaciji Kotor-Varoš i Banja Luku doživjela je brutalan napad prilikom prolaska kroz naselje Celinac.

Kolonu je, naime, presrelo šest policijskih vozila pripadnika policijskih stanica Celinac i Banja Luka, jer su njihovi automobili bili zakiceni zastavama sa ljiljanima.

Jedan od svatova Emir Alic kazao je za "Avaz" da je iz policijskih vozila izašlo 15 policajaca, koji su ih vrijedali, a potom grupu svatova priveli u policijsku stanicu.

Prijetnje i vrijedanja

- Momak je fotografisao svatove, a jedan od policajaca zavikao je na njega rekavši mu da ce mu slupati kameru ako ne prestane slikati. Rekao mu je da slika svatove, a ne njega. Nedugo zatim poceli su skidati zastave sa vozila i bukvalno ih otimati sa obrazloženjem da su to "ratne zastave". Iz centrale PU preko radio veze pitali su ih da im pošalju pojacanje. Službenik koji je otimao zastave sa osmijehom odgovorio da za sad ne treba, ali ce se svakako javiti ako bude bilo potrebno - prica Alic.

Alic pojašnjava da je na jednoj zastavi pisalo Vecici, mjesto u opštini Kotor- Varoš ciji osnovci od 2. septembra zbog ukidanja grupe nacionalnih predmeta ne idu u školu, dodajuci da je ovo presretanje planirano.

Potvrda o kaznama za "ratne zastave"

Jedan od policajaca oteo je zastavu cetverogodišnjoj djevojcici koja je sjedila s majkom u automobili, ali na takav drzak nacin da su i ona i majka zaplakale od straha. Tri vozila koja su zaustavljena odvedena su pred policijsku stanicu. Osim što su otete i pokidane i "državne" zastave BiH receno je da nam niko iz policija ne može garantovati za sigurnost poslije cega su napisane kazne i potvrde sa obrazloženjem "ratna zastava" - prica Alic.

Takoder, od više mještana Kotor-Varoši saznali smo da su svatovi prošli kroz pravu "torturu", koja je, kako ocjenjuju, bila uglavnom izazvana zbog zastava sa ljiljanima koje su nosili na automobilima.

Cetniku se oduzele noge od straha

Provokacije su dožvjeli i svatovi koji su išli po mladu u Kozarac kada su prolazili kroz naselje Vrbanja, ali od od strane prolaznika, koji su ih nacionalno vrijedjali.

- Svatovi krenuli po mladu u Kozarac. Sve je bilo u redu do povratka dok nismo došli do banjaluckog naselja Vrbanja. Tu su svatovi "napadnuti" od strane prolaznika. Skidane su im zastave sa vozila i udarano je po autima. Jedan stariji covjek sa štapom lupao po jednom automobilu.

Vozac je izašao van da ga zaustavi. Cetnik je poceo da bježi, nekako se sapleo i ozljedio nogu, zbog cega je otišao u policijsku stanicu i naveo da ga je jedno od vozila iz svatova udarilo na cesti i pobjeglo. Policija je privela jednog od vozaca te ga nekoliko sati zadrzala na ispitivanju u PU - pricaju svatovi.

NAPOMENA: Zabranjivati gradjnaima BiH da nose zastavu sa ljiljnima znaci direktan atak na slobodu govora, jedno od osnovnih ljudskih prava. Ovo je jos jedan primjer da su ljudska prava zasticena samo tamo gdje imas ona vaznija prava, a to je suverenitet. Nasi izdajnici se odricu suvereniteta tako sto svakim danom poklanjaju nove nadeznosti Republci srpskoj, a puna su im usta "ljudskih prava".

 

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Portal "Spijun info" je 16 januara 2014 najavio jedan snimak prisluskivanja telefona Zivka Budimira. Senzacionalisticki su ga najavili kao: "Skandalozan snimak kompromitirajucih telefonskih razgovora koje su prije godinu dana, u više navrata, vodili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i urednik Informativnog programa Federalne televizije Avdo Avdic, procurio je u javnost."

Medjutim, kada se na portalu procita za sta se tu optuzuju Budimir i Avdic, vidi se da tu nema bas nista sokantno, cak ni nezakonito. Da ima ista nezakonito, Budimir ne bi bio oslobodjen poslije njegovog hapsenja prije nekoliko mjeseci. Naime, prirodno je da predsjednik Fedracije ispituje da li su pojedini kandidati za Ustavne sudije i sami krsili zakon, prirodno je da se napada ministarstvo za boracka pitanja zbog "Revizije" neke uredbe itd.

Jedino sto je sokantno i nezakonito je sto je neki policajac zloupotrijebio polozaj i stavio se iznad predsjenika Federacije i odlucio da ga prisluskuje bez legalnog naloga suda BiH, vjerovanto po nalogu strane drzave tj. Srbije, preko njenih protezea u RS-a.

A svi znamo da politicari imaju svoje novinare u Bosni, to je nacin kako svi mediji u Bosni operisu, osim ovog Glasnika NKRBiH.

Znaci, kada nisu mogli upotrijebiti te snimke da krivicno gone Budimira, sada ih upotrebljavaju u predizbornoj kampanji. To je ono sto je zaista sokantno, da se u medjustranackoj borbi koristi policija, tj. resusri drzave, i to nezakonita prisluskivanja politickih potivnika?

NAPOKON SMO POCELI PRAVILNO KORISTITI PRESUDU INTERNACIONALNOG SUDA PRAVDE ZA GENOCID

KAKO JE OBILJEZEN 9. JANUAR U BOSNI I HERCEGOVINI
Svi znamo da je 9. januar proslavljen u RS-u kao rodjendan Republike srpske, dok je medju ostalim gradjanima BiH, prvenstveno medju Bosnjacima, obiljezen kao dan kada je poceo najstrasniji komitsko-cetnicki genocid nad Bosnjacima. Bezbrojne su parole, emisije, clanci, pjesme itd. zrtava genocida u stilu "9. januar - dan kada zlocinci slave zlocine". Od istorijskog znacaja su ovdje dvije cinjenice:

BITI ILI NE BITI ZA BOSNJACKU DJECU KOTOR VAROSI I CIJELE RS

Pise: Hamdija Todorovac, USA

          Bosnjaci Kotor Varosi i okoline su opet izlozeni  mahinacijama vladajucih organa RS-a.

 DRAGO LUKAC:  DJELOVANJE SIPA-e MNOGO OPASNIJE NEGO STO IZGLDA  - jednako drzavnom udaru

Ovaj intervju treba procitati svako ko hoce da se iz prve ruke, iz veoma kredbilnog izvora, direktora Federalnog MUP-a informira sta se doista desava u BiH.

Veoma je vazna informacija da je Federalni MUP pravni nasljednik MUP-a Republike BiH.

Stranka pravde i povjerenja (SPP) zatražila je od federalnog premijera Nermina Nikšica da razrješi dužnosti svih 16 federalnih ministara

Krst u slavu ubica sa brda - tzv. vohske tzv. republike srpske

ROGATICA - Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je odluku o postavljanju spomen-krsta na Zlatištu, posvecenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata.

Proglašavamo 9. januar 1992. početkom genocida tzv. rep. srpske nad Bošnjacima

Patrioti Republike BiH u svim patriotskim udruzenjima se pozivaju da obiljeze 9. januar isticanjem zastave Republike BiH, Zlatnih ljiljana, na pola koplja.

Pravni osnov za ovaj zahtjev je dobijena presuda na ICJ ( Svjetskom Sudu Pravde) protiv tzv. republike srpske za genocid. Podsječamo sve institucije i pojedince da je ovom presudom aktivirana pravna norma nad normama - "Ius-cogens" ( samoizvrsiva) norma koja ne mora biti nigdje zapisana, u nekakvom zakonu ili ustavu, niti je za njenu primjenu potreban ikakav koncenus u parlamentima)  tj NORMA O ZABRANI GENOCIDA i izvedeno - za brani priznavanja rezultata genocida. Za sprovodjenje Ius-cogens norme - kada se odnosi na genocid - ne treba ničiji pristanak, postojanje policije, dogovr ili odvratne podvale  u BiH tek treba "dogovoriti" istinu jer navodno postoje "tri istine u Bosni". Pošto je masovno ubojstvo pravni a ne dogovrni (politički) problem, u Bosni i Hercegovini postoji samo  jedna istina i to SAMO SUDSKA ISTINA i bilo koji političar koji je ne postuje ( kad je genocid u pitanju) mora biti bojkotiran, eventualno suđen, ali u svakom slučaju može slobodni i nekažnjeno biti prezren na javnim mjestima, medijima ulicama i ustanovama, kafanama i restoranima širom Bosne i Hercegovine kao i širom svijeta. Po osnovu presude I.C.J o krivici RS ( niti naroda , niti pojedinaca nego drzave) za genocid, sve države članice UN koje priznaju pobjedu nad fašizmom (kao osnov i smisao novog pravnog svjetskog poretka) na osnovama pobjede nad fasizmom, moraju poštivati i ovu normu - kao presudnu za taj poredak. Zato ni jedno privatno niti službeno lice u svijetu ne može nekažnjeno negirati genocid. Podsječamo,  ova norma ( davno nastala kao norma o zabrani robstva, ubijanja itd i ne unosi se posebno u pravni sistem nego se podrazumjeva) ovu snagu i karakter je dobila zbog genocida nad Jevrejima ali se pravno odnosi na svaki genocid jer su se Jevreji upravo na to pozivali insistirajući na ovakvoj snazi ove norme. Slijedi poznati  Visentalov sazivjeli citat  "Tko navikava žrtve genocida  da prihvate rezultate genocidda i sam čini genocid". Zbog toga, svaki američki predsjednik mora da se pokloni u muzeju holokausta bez obzira što nisu Amerikanci izvršili genocid nad Jevrejima.

U našim bh. uslovima, zanemarivanje ove norme odnosi se na sramne tv. informativne priloge i nevjerojatno diletantsko insistiranje post-dejtonskih tzv politologa na primjeni DOGOVORA (van-sudske nagodbe) umjesto na  primjeni PRAVA  i ( dobijene a ne izgubljene ) presude I.C.J - stalnog suda UN za države  (a ne nikakvog Tribunala - privremenog suda za pojedince) u odnosima prema tzv. RS. Zanemarivanje ove norme dnosi se i na komunalne ili "državničke" priloge iz RS u istoj emisiji u kojoj se prikazuju iskopavanja masovnih grobnica žrtava genocida. Odnosi se i na  ponašanje bošnjačkih političara koji  prihvačaju ucjene  od strane- za genocid presudjene strane - a tek na kraju - krsenje ove norme, odnosi  se na strani faktor koji samo slijedi političku volju žrtava ( tj tzv. predstavnika žrtava, u liku, bilo Izetbegovica, bilo  Lagumdžije ili Tihica i slićnih koji nam lažu da u slucaju spora sa RS u BiH i politicke blokade  nestaje BiH a ostaje RS ). U slućaju spora mogu trajno nestati samo i "Dejton" i RS zajedno,  kao tvorevina nerealiziranog i ilegalnog ugovora a nikako ne moze nestati R.BiH jer je RBiH legalna članica UN i - po presudi ICJ - žrtva genocida - u Dejtonu i Parizu samo suspendirana, a ne i ukinuta, upravo da se tzv. RS da šansa da bude priznata od njenih žrtava - gadjana RBiH. To kao i reinterpretacija obicnih svjedoka za garante ugovora je bio jedini pravni naćin da se RS amnestira od zlocina i tako opstane i upravo zbog toga je tako osjetljiva na istinu i trazi smjenu bilo kojeg politicara koji tu istinu kaze.  O tome ne odlučuju nikakve tzv "politićčke volje" iz retorike nekakvog Izetbegoviča i nekakvog Lagumdžije, nego internacionalno pravo - koje kao oći u glavi - tzv velike sile - čuvaju zbog sebe a ne zbog Bosne.   Medjutim,  pravo postoji samo ako ga se žrva sama ne odrkne što je upravo ono što u nase ime čine gore navedene, oćigledno politički retardirane osobe. 

Stranica 12 od 13

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 189 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2020 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.