Utorak, 22. Septembar 2020

 

 

 

01:22:40
HDM

HDM

 DRAGO LUKAC:  DJELOVANJE SIPA-e MNOGO OPASNIJE NEGO STO IZGLDA  - jednako drzavnom udaru

Ovaj intervju treba procitati svako ko hoce da se iz prve ruke, iz veoma kredbilnog izvora, direktora Federalnog MUP-a informira sta se doista desava u BiH.

Veoma je vazna informacija da je Federalni MUP pravni nasljednik MUP-a Republike BiH.

Stranka pravde i povjerenja (SPP) zatražila je od federalnog premijera Nermina Nikšica da razrješi dužnosti svih 16 federalnih ministara

Krst u slavu ubica sa brda - tzv. vohske tzv. republike srpske

ROGATICA - Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je odluku o postavljanju spomen-krsta na Zlatištu, posvecenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata.

Proglašavamo 9. januar 1992. početkom genocida tzv. rep. srpske nad Bošnjacima

Patrioti Republike BiH u svim patriotskim udruzenjima se pozivaju da obiljeze 9. januar isticanjem zastave Republike BiH, Zlatnih ljiljana, na pola koplja.

Pravni osnov za ovaj zahtjev je dobijena presuda na ICJ ( Svjetskom Sudu Pravde) protiv tzv. republike srpske za genocid. Podsječamo sve institucije i pojedince da je ovom presudom aktivirana pravna norma nad normama - "Ius-cogens" ( samoizvrsiva) norma koja ne mora biti nigdje zapisana, u nekakvom zakonu ili ustavu, niti je za njenu primjenu potreban ikakav koncenus u parlamentima)  tj NORMA O ZABRANI GENOCIDA i izvedeno - za brani priznavanja rezultata genocida. Za sprovodjenje Ius-cogens norme - kada se odnosi na genocid - ne treba ničiji pristanak, postojanje policije, dogovr ili odvratne podvale  u BiH tek treba "dogovoriti" istinu jer navodno postoje "tri istine u Bosni". Pošto je masovno ubojstvo pravni a ne dogovrni (politički) problem, u Bosni i Hercegovini postoji samo  jedna istina i to SAMO SUDSKA ISTINA i bilo koji političar koji je ne postuje ( kad je genocid u pitanju) mora biti bojkotiran, eventualno suđen, ali u svakom slučaju može slobodni i nekažnjeno biti prezren na javnim mjestima, medijima ulicama i ustanovama, kafanama i restoranima širom Bosne i Hercegovine kao i širom svijeta. Po osnovu presude I.C.J o krivici RS ( niti naroda , niti pojedinaca nego drzave) za genocid, sve države članice UN koje priznaju pobjedu nad fašizmom (kao osnov i smisao novog pravnog svjetskog poretka) na osnovama pobjede nad fasizmom, moraju poštivati i ovu normu - kao presudnu za taj poredak. Zato ni jedno privatno niti službeno lice u svijetu ne može nekažnjeno negirati genocid. Podsječamo,  ova norma ( davno nastala kao norma o zabrani robstva, ubijanja itd i ne unosi se posebno u pravni sistem nego se podrazumjeva) ovu snagu i karakter je dobila zbog genocida nad Jevrejima ali se pravno odnosi na svaki genocid jer su se Jevreji upravo na to pozivali insistirajući na ovakvoj snazi ove norme. Slijedi poznati  Visentalov sazivjeli citat  "Tko navikava žrtve genocida  da prihvate rezultate genocidda i sam čini genocid". Zbog toga, svaki američki predsjednik mora da se pokloni u muzeju holokausta bez obzira što nisu Amerikanci izvršili genocid nad Jevrejima.

U našim bh. uslovima, zanemarivanje ove norme odnosi se na sramne tv. informativne priloge i nevjerojatno diletantsko insistiranje post-dejtonskih tzv politologa na primjeni DOGOVORA (van-sudske nagodbe) umjesto na  primjeni PRAVA  i ( dobijene a ne izgubljene ) presude I.C.J - stalnog suda UN za države  (a ne nikakvog Tribunala - privremenog suda za pojedince) u odnosima prema tzv. RS. Zanemarivanje ove norme dnosi se i na komunalne ili "državničke" priloge iz RS u istoj emisiji u kojoj se prikazuju iskopavanja masovnih grobnica žrtava genocida. Odnosi se i na  ponašanje bošnjačkih političara koji  prihvačaju ucjene  od strane- za genocid presudjene strane - a tek na kraju - krsenje ove norme, odnosi  se na strani faktor koji samo slijedi političku volju žrtava ( tj tzv. predstavnika žrtava, u liku, bilo Izetbegovica, bilo  Lagumdžije ili Tihica i slićnih koji nam lažu da u slucaju spora sa RS u BiH i politicke blokade  nestaje BiH a ostaje RS ). U slućaju spora mogu trajno nestati samo i "Dejton" i RS zajedno,  kao tvorevina nerealiziranog i ilegalnog ugovora a nikako ne moze nestati R.BiH jer je RBiH legalna članica UN i - po presudi ICJ - žrtva genocida - u Dejtonu i Parizu samo suspendirana, a ne i ukinuta, upravo da se tzv. RS da šansa da bude priznata od njenih žrtava - gadjana RBiH. To kao i reinterpretacija obicnih svjedoka za garante ugovora je bio jedini pravni naćin da se RS amnestira od zlocina i tako opstane i upravo zbog toga je tako osjetljiva na istinu i trazi smjenu bilo kojeg politicara koji tu istinu kaze.  O tome ne odlučuju nikakve tzv "politićčke volje" iz retorike nekakvog Izetbegoviča i nekakvog Lagumdžije, nego internacionalno pravo - koje kao oći u glavi - tzv velike sile - čuvaju zbog sebe a ne zbog Bosne.   Medjutim,  pravo postoji samo ako ga se žrva sama ne odrkne što je upravo ono što u nase ime čine gore navedene, oćigledno politički retardirane osobe. 

"Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji",

POKRET ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU;
Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH - br. 859;

5. januar 2014.

1. Cestitka rodjendana RS-u: "Ako obilježavate Dan RS-a ne zaboravite - masovne grobnice su njeni temelji"

2. Donesena odluka o postavljanju spomen-krsta na Zlatištu

3. STRANKA PRAVDE I POVJERENJA POZVALA NERMINA NIKŠICA DA PODNESE OSTAVKU

4. Andelko Hrgic prvi put u javnosti o ubistvu Ante Ðjapica

5. DRAGO LUKAC: O DJELOVANJE SIPA-e JEDNAKO POLICIJSKOM DRZAVNOM UDARU

6. ZAKON O SPRECAVANJU DELIKVENCIJE PRETVARA SKOLE U ZATVORE, A DJECU U POSLUSNIKE REZIMA

7. U ZNAK SJECANJA NA RAHMETLI SADIJU OMBASIC, CUVARICU TRIJUMFALNE KAPIJE

8. BITI ILI NE BITI ZA BOSNJACKU DJECU KOTOR VAROSI I CIJELE RS

9. ZADOVOLJAN ROB JE NAJLJUCI PROTIVNIK SLOBODE

Stranica 13 od 13

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 293 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2020 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.