Petak, 5 Mart 2021

 

 

 

15:58:46

BiH mediji

ETNICKI INZINJERING NA POPISU U BRCKOM

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 21:02  |  Objavljeno u BiH mediji
05.10.2013. | Instruktorica mi je ponudila novac da popunim što više obrazaca sa izjašnjenjem Srbin ?
Na web stranici Ustavnog suda Republike Srpske od jucer stoji obavijest o tri jezika na kojem su dostupne informacije što se na njoj nalaze: srpskom, bosanskom i hrvatskom!Sve do jucer, medjutim, na mjestu bosanskog, stajalo je - bošnjacki! Šta je uticalo na ovu izmjenu, potpuno je nevažno u odnosu na cinjenicu da je taj entitetski sud ispravio nesumnjivu raniju grešku,…
Srijeda, 24 Juli 2013 21:45 Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu "Feniks" sa sjedištem u Derventi, uputila je predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Franji Komarici, biskupu banjoluckom, molbu da se u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sprijeci izglasavanje prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH. Zamolbu, koju je potpisao predsjednik spomenute…

Tajni sastanak Suljagica i Budimira u Sarajevu

Napisao  |  Subota, 10 Avgust 2013 00:00  |  Objavljeno u BiH mediji
Predstavnik Koalicije organizacija civilnog društva "Prvi mart" Emir Suljagic sastao se danas s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom u kaficu u centru Sarajeva.

Gratz odbija da se odazove pozivu suda iz Srebrenice

Napisao  |  Subota, 10 Avgust 2013 00:00  |  Objavljeno u BiH mediji
24. Juli 2013. Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz odbija da se odazove na poziv suda iz Srebrenice zbog navodnog kršenja Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH u vezi s njegovom prijavom boravka u Srebrenici pred prošlogodišnje lokalne izbore.

"SEVE" SU UBILE DZEVADA BEGICA DZILDU, JEDNOG OD ORGANIZATORA ODBRANE SARAJEVA

Napisao  |  Subota, 10 Avgust 2013 00:00  |  Objavljeno u BiH mediji
Izeta, inace medicinska sestra koja je cijeli rat provela radeci u Sarajevu, prica kako je tog dana kad je ubijen (11. juli 1992.) Ðilda dobio naredbu iz Predsjedništva BiH da ode sa svojim saborcima u „Unis" na Alipašino Polje po oružje.


Stranica 5 od 5

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 601 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2021 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.