Petak, 15. Februar 2019

 

 

 

22:57:32

BiH mediji

 U clanku, World Cup success offers rare ray of hope for Bosnia, Reuters, By Daria Sito-Sucic, 16 October 2013, Daria-Sito Sucic i dalje Bosnjacima negira etnicko ime, Bosnjak, a koje nam je cak i RS priznala, neka pogleda npr. formulare za aktuelni popis stanovnistva. Ona i dalje Bosnjake krsti u "Muslimani".

STUB SRAMA

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 21:19  |  Objavljeno u BiH mediji
Pogledajmo stub srama na donjem linku i pri tome imajmo na umu da ti izdajnici nisu samo izdali narod i drzavu kada se radi o popisu stanovnistva, nego su nas izdali i po pitanju Jedinstvenog maticnog broja, drzavne imovine, Zakona o prebivalistu, Zakona o licnim kartama u koje su upisali entitetska drzavjanstva, Zakona o katastru itd., itd..
Nedjelja 06.10.2013. Anadolija Osoba koja je kod sebe imala popisnice kada su ga službenici Granicne policije zaustavili na prelazu u Skelanima, ovlašteni je popisivac za Srebrenicu, a živi u Bajinoj Bašti?!

ETNICKI INZINJERING NA POPISU U BRCKOM

Napisao  |  Ponedjeljak, 14 Oktobar 2013 21:02  |  Objavljeno u BiH mediji
05.10.2013. | Instruktorica mi je ponudila novac da popunim što više obrazaca sa izjašnjenjem Srbin ?
Na web stranici Ustavnog suda Republike Srpske od jucer stoji obavijest o tri jezika na kojem su dostupne informacije što se na njoj nalaze: srpskom, bosanskom i hrvatskom!Sve do jucer, medjutim, na mjestu bosanskog, stajalo je - bošnjacki! Šta je uticalo na ovu izmjenu, potpuno je nevažno u odnosu na cinjenicu da je taj entitetski sud ispravio nesumnjivu raniju grešku,…
Srijeda, 24 Juli 2013 21:45 Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu "Feniks" sa sjedištem u Derventi, uputila je predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Franji Komarici, biskupu banjoluckom, molbu da se u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sprijeci izglasavanje prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH. Zamolbu, koju je potpisao predsjednik spomenute…


Stranica 4 od 4

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 98 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2019 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.