Ponedjeljak, 28. Septembar 2020

 

 

 

09:14:20

Sjetimo se, i pored sabotiranja od strane Tihicevog advokatskog tima, presudom iz februara 2007 godine Internaciolani sud pravde u Hagu je OSUDIO Srbiju po internaciolalnom zakonu koji se zove "Konvencija o sprecavanju i kaznjavanju zlocina genocida" (Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide ) i to zato sto nije sprijecila genocid.

ZASTAVA REPUBLIKE BIH JE LEGALNA I LEGITIMNA

Napisao  |  Utorak, 21 Januar 2014 22:34  |  Objavljeno u Mediji

CETNIKA IZDALE NOGE OD STRAHA, A POLICIJI PRIJAVIO DA GA JE BOSNJAK UDARIO AUTOM

Dnevni Avaz 6. januar 2014

Svadbena kolona automobila sa bošnjackim obilježjima, koja se u subotu 28. decembra kretala na relaciji Kotor-Varoš i Banja Luku doživjela je brutalan napad prilikom prolaska kroz naselje Celinac.

Kolonu je, naime, presrelo šest policijskih vozila pripadnika policijskih stanica Celinac i Banja Luka, jer su njihovi automobili bili zakiceni zastavama sa ljiljanima.

Jedan od svatova Emir Alic kazao je za "Avaz" da je iz policijskih vozila izašlo 15 policajaca, koji su ih vrijedali, a potom grupu svatova priveli u policijsku stanicu.

Prijetnje i vrijedanja

- Momak je fotografisao svatove, a jedan od policajaca zavikao je na njega rekavši mu da ce mu slupati kameru ako ne prestane slikati. Rekao mu je da slika svatove, a ne njega. Nedugo zatim poceli su skidati zastave sa vozila i bukvalno ih otimati sa obrazloženjem da su to "ratne zastave". Iz centrale PU preko radio veze pitali su ih da im pošalju pojacanje. Službenik koji je otimao zastave sa osmijehom odgovorio da za sad ne treba, ali ce se svakako javiti ako bude bilo potrebno - prica Alic.

Alic pojašnjava da je na jednoj zastavi pisalo Vecici, mjesto u opštini Kotor- Varoš ciji osnovci od 2. septembra zbog ukidanja grupe nacionalnih predmeta ne idu u školu, dodajuci da je ovo presretanje planirano.

Potvrda o kaznama za "ratne zastave"

Jedan od policajaca oteo je zastavu cetverogodišnjoj djevojcici koja je sjedila s majkom u automobili, ali na takav drzak nacin da su i ona i majka zaplakale od straha. Tri vozila koja su zaustavljena odvedena su pred policijsku stanicu. Osim što su otete i pokidane i "državne" zastave BiH receno je da nam niko iz policija ne može garantovati za sigurnost poslije cega su napisane kazne i potvrde sa obrazloženjem "ratna zastava" - prica Alic.

Takoder, od više mještana Kotor-Varoši saznali smo da su svatovi prošli kroz pravu "torturu", koja je, kako ocjenjuju, bila uglavnom izazvana zbog zastava sa ljiljanima koje su nosili na automobilima.

Cetniku se oduzele noge od straha

Provokacije su dožvjeli i svatovi koji su išli po mladu u Kozarac kada su prolazili kroz naselje Vrbanja, ali od od strane prolaznika, koji su ih nacionalno vrijedjali.

- Svatovi krenuli po mladu u Kozarac. Sve je bilo u redu do povratka dok nismo došli do banjaluckog naselja Vrbanja. Tu su svatovi "napadnuti" od strane prolaznika. Skidane su im zastave sa vozila i udarano je po autima. Jedan stariji covjek sa štapom lupao po jednom automobilu.

Vozac je izašao van da ga zaustavi. Cetnik je poceo da bježi, nekako se sapleo i ozljedio nogu, zbog cega je otišao u policijsku stanicu i naveo da ga je jedno od vozila iz svatova udarilo na cesti i pobjeglo. Policija je privela jednog od vozaca te ga nekoliko sati zadrzala na ispitivanju u PU - pricaju svatovi.

NAPOMENA: Zabranjivati gradjnaima BiH da nose zastavu sa ljiljnima znaci direktan atak na slobodu govora, jedno od osnovnih ljudskih prava. Ovo je jos jedan primjer da su ljudska prava zasticena samo tamo gdje imas ona vaznija prava, a to je suverenitet. Nasi izdajnici se odricu suvereniteta tako sto svakim danom poklanjaju nove nadeznosti Republci srpskoj, a puna su im usta "ljudskih prava".

 

NASTAVLJA SE UDBASKA HAJKA NA ZIVKA BUDIMIRA

Napisao  |  Utorak, 21 Januar 2014 22:26  |  Objavljeno u Dokumenti

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Portal "Spijun info" je 16 januara 2014 najavio jedan snimak prisluskivanja telefona Zivka Budimira. Senzacionalisticki su ga najavili kao: "Skandalozan snimak kompromitirajucih telefonskih razgovora koje su prije godinu dana, u više navrata, vodili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i urednik Informativnog programa Federalne televizije Avdo Avdic, procurio je u javnost."

Medjutim, kada se na portalu procita za sta se tu optuzuju Budimir i Avdic, vidi se da tu nema bas nista sokantno, cak ni nezakonito. Da ima ista nezakonito, Budimir ne bi bio oslobodjen poslije njegovog hapsenja prije nekoliko mjeseci. Naime, prirodno je da predsjednik Fedracije ispituje da li su pojedini kandidati za Ustavne sudije i sami krsili zakon, prirodno je da se napada ministarstvo za boracka pitanja zbog "Revizije" neke uredbe itd.

Jedino sto je sokantno i nezakonito je sto je neki policajac zloupotrijebio polozaj i stavio se iznad predsjenika Federacije i odlucio da ga prisluskuje bez legalnog naloga suda BiH, vjerovanto po nalogu strane drzave tj. Srbije, preko njenih protezea u RS-a.

A svi znamo da politicari imaju svoje novinare u Bosni, to je nacin kako svi mediji u Bosni operisu, osim ovog Glasnika NKRBiH.

Znaci, kada nisu mogli upotrijebiti te snimke da krivicno gone Budimira, sada ih upotrebljavaju u predizbornoj kampanji. To je ono sto je zaista sokantno, da se u medjustranackoj borbi koristi policija, tj. resusri drzave, i to nezakonita prisluskivanja politickih potivnika?Stranica 7 od 20

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 169 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2020 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.