Četvrtak, 17. Juni 2021

 

 

 

04:24:34

Hrvatska planira da po uzoru na americki Arlington izgradi najvece groblje u Evropi na kojem ce zajedno pocivati najmanje 700.000 Srba, Jevreja i Roma iz Jasenovca, ali i oni koji su ih ubijali, jer je ideja da se na jednom mestu nadju posmrtni ostaci svih žrtava Drugog svetskog rata, ali i žrtava komunistickog režima!

TURSKA NASTAVLJA UPLITANJE U SANDZAKU PODRSKOM HODZAMA POSRBICAMA

Napisao  |  Utorak, 10 Septembar 2013 14:08  |  Objavljeno u Region - Svijet

Sjeverni Sandžak – Na sjednici kojom je predsjedavao glavni muftija Muamer ef. Zukorlic, održanoj 28.08.2013. godine, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio formiranje Fonda od strane predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmeda Gormeza za finansiranje protivnika Muftije medu uposlenicima Islamske zajednice.

U informaciji Mešihata istaknuto je da se iz doticnog fonda isplacuje mjesecno po 500 eura svakom ko prihvati djelovanje protiv Glavnog muftije.

Ovaj cin Mešihat ocjenjuje kao bezobzirno nepoštivanje autonomnosti Islamske zajednice i miješanje u njene unutarnje poslove.

Mešihat traži od državnog rukovodstva Republike Turske, posebno od premijera Redžepa Taipa Erdogana, da poduzme potrebne mjere i zaustavi ovakvo ponašanje Mehmeda Gormeza kako bi se negativne posljedice ovog neodgovornog cina blagovremeno sprijecile.

(Mešihat)

-----
KOMENTAR: Jedan savjet koji nije toliko povezan sa gornjim clankom upucen svim muslimanima, ukljucujuci muslimane Sandzaka.

Ne smije se ni po koju cijenu dozvoliti bilo kakvo uvlacenja muslimana BiH i Sandzaka u bratoubilacke ratove muslimana na Bliskom istoku. Svi muslimani su nasa braca bez obzira na budale koje ih vode u bratoubilacke ratove. Svi muslimani imaju samo jednu svetu knjigu, Sveti Kur'an, a sve razlike izmedju njih dolaze od formalnih stvari, npr. obreda, sto moze biti vazno samo budalama.

Nase eventualno opredjeljivanje za jednu ili drugu sektu u bliskoistocnim bratoubilackim ratovima ce dati ogromni potencijal nasim neprijateljima da nas zavadjaju, da medju nama uvedu te podjele. Moze se ocekivati da ce cetnicki agenti u Zilkicevoj sekti pokusati koristiti i bliskoistocne sukobe da unesu razdor medju muslimane Sandzaka.

M. B.

ZAVRSNE PRIPREME ZA ZAVRSNI UDARAC BOSNI I HERCEGOVINI I BOSNJACIMA

Napisao  |  Utorak, 10 Septembar 2013 13:59  |  Objavljeno u BiH

Najperfidnija podvala cetnickih agenata ubacena medju Bosnjake je akcija "Bitno je biti Bosnjak" na popisu stanovnistva dok se tiho provode pripreme za pogubne ustavne promjene.Stranica 18 od 21

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 752 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2021 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.