Petak, 15. Decembar 2017

 

 

 

05:59:53

SPOMENIK KRALJA TVRTKA NE TREBA DA IMA VJERSKA OBILJEZJA

Napisao  |  utorak, 12 Novembar 2013 15:45  |  Objavljeno u Vaša pisma

Iako sam mislio vise se ne javljati, jer kako vidim ne uvidjate moju bh-drzavotvornost, ipak odlucih nesto reci o nasem o bosanskom vladaru Tvrtku.

Muhareme, poselami baku, bre!

Napisao  |  utorak, 12 Novembar 2013 15:37  |  Objavljeno u BiH

Petak, 08 Novembar 2013

Zatraži moj sin da ga preslušam jednu pjesmicu iz „Citanke" za cetvrti razred. Dijete naucilo napamet. „Moja baka" – rece on. „Kakva baka?" – upitah ja. „Pa tako se pjesmica zove" – rece. Uzmem u nevjerici onu „Citanku" i vidim, stvarno, pjesmicu „Moja baka", koju namapet uce djeca u gradu u kome je bezmalo 90 odsto stanovništva bošnjackog, i u razredu u kome od 30-tak djece možda jedno ili dvoje djece majku svojih roditelja zove bakom.

RE: Tekst prof. Muhameda Filipovica u Dnevnom avazu od 3. novembra 2013

Napisao  |  utorak, 12 Novembar 2013 15:33  |  Objavljeno u BiH mediji

Procitao sam tekst i razocaran sam i zacudjen inertnoscu uvazenog profesora. Stil teksta vise lici kao da ga je pisao reisu-l-ulema, a ne akademik. Medjutim, najvise zacudjuje sto Filipovic kritikuje ponasanje vlasti u Vukovaru i bori se za ravnopravnost tamosnjih jezika, a ne spominje nasu djecu koji uzalud sjede ispred zgrade OHR-a u Sarajevu trazeci ravnopravnost Bosanskog jezika u Bosni, na ocigled i na stramotu svih nas i citavog svijeta.

Posjetilaca Online

Ko je na portalu: 69 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2017 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.