Petak, 5 Juni 2020

 

 

 

19:47:45

Glasnici

Izdanja iz 2007/2 godine

 |  Kategorija: Uncategorised
 |  Klikova: 33003  | Srijeda, 21 Avgust 2013 15:16

Indeks članka

http://republic-bosnia-herzegovina.com/2013/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/pagebreak.png); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;">

http://republic-bosnia-herzegovina.com/w2013/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/pagebreak.png); color: rgb(51, 51, 51); font-family: Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif;">

 br. 484

http://republic-bosnia-herzegovina.com

SADRŽAJ

1. SILAJDŽIĆ OTVORIO ŠIROM VRATA PRAVOSLAVNOJ DOMINACIJI U BOSNI I HERCEGOVINI

2. PRIHVAĆEN UGOVOR IZMEĐU BiH i SPC - Silajdžić suzdržan

3. SILAJDŽIĆ ZABIO NOŽ U LEĐA FATI ORLOVIĆ, KOTORANIMA, DIVIČANIMA I OSTALIM ŽRTVAMA SPC-a U BiH

4. DODIK: IZDVAJAMO SREDSTVA DA RASPRŠIMO IDEJU O SREBRENICA - DISTRIKTU

5. Ljubić: Pronađeno kompromisno rješenje za reformu policije

6. OD TOBOŽNJEG UKIDANJA DO STVARNOG CEMENTIRANJA ČETNIČKE POLICIJE

7. NITI JE FILIPOVIĆ POTKUPLJEN, NITI JE SENILAN

8. I "BOSNJACI.NET" ZABRANJENI ZA NEISTOMIŠLJENIKE

9. JEDNA MISAO HAMDIJE POZDERCA

10. I na IslamBosni padaju tabui i mitovi

Ovo izdanje "Online glasnika" ide na preko 30,000 e-mail adresa.

1. SILAJDŽIĆ OTVORIO ŠIROM VRATA PRAVOSLAVNOJ DOMINACIJI U BOSNI I HERCEGOVINI

Piše: Amar Delić

SARAJEVO, 20.08.2007. Na današnjoj sjednici daytonske troglave zvjeri – Predsjedništva BiH – usvojen je Sporazum sa državom Vatikan kako je i očekivano, ali sasvim neočekivano je prošao i sporazum sa "Srpskom pravoslavnom crkvom". Tako je nakon dvosedmičnog odugovlačenja jedna od historijski najvećih drama završila na najgori mogući način i sa nesagledivim posljedicama po budućnost BiH.

Silajdžić se kod glasanja samo uzdržao, umjesto da je glasao protiv i tako iskoristio daytonsko pravo veta da bi blokirao sporazum sa SPC. Podsjetimo, predstavnici RS koriste to pravo veta kada god nešto ne odgovara Republici srpskoj. Sjetimo se npr. da četnici ne oklijevaju da blokiraju svaku akciju Srebreničana, žrtava genocida, da bi sačuvali integritet genocidne tvorevine RS, dok Silajdžić nikada do sada nije blokirao ni jedan četnički potez uništavanja BiH.

čika Pavle i čika Paja

Silajdžić se tobože zalaže za ukidanje Člana 17 zakona o dvojnom državljanstvu, a sve inicijative sa bošnjačke strane, čak i od strane OHR-a da se ukine taj član, političari iz RS blokiraju. Zar npr. Silajdžić nije mogao blokirati ovaj sporazum sa SPC i postaviti uslov: Ja ću dići blokadu kada i vi pristanete da se ukine član 17. A to je samo jedan primjer. Otkako je počeo rat u BiH, od tandema Izetbegović-Karadžić do tandema Silajdžić-Dodik, uvijek se vodi ista politika, a to je: "Naši" nikada ništa ne blokiraju te četnicima sve prolazi, a četnici uvijek sve blokiraju.

Da bi nam bacio prašinu u oči, Silajdžić je izdao saopštenje u kojem, po njegovom starom običaju, on dobro govori i objašnjava zašto sporazum sa SPC nije dobar za BiH. Međutim, umjesto što nam to "objašnjava", on je mogao samo glasati protiv istog i tako odraditi ono što je obećavao za vrijeme izbora - da će jačati BiH, a ukidati RS.

Narodu je teško dokučiti kolika je težina ovog poteza za budućnost, ali se radi o vrhunskom i jednom od posljednjih koraka ka konačnom potpadanju BiH pod pravoslavnu, rusko-srpsku sferu uticaja. U prošlom broju Glasnika smo ostavili otvorenu mogućnost da se možda Komšić zbunio pa kao "neiskusan" možda eto "nije znao" šta radi. Međutim, sad je jasno da je on crven, tj. socijalista, tek onoliko koliko i svaki rusofil, tj. samo izvana, za raju, dok je u suštini protagonista velikosrpske i pravoslavne politike.

Nažalost, nisu ni drugi izdajnici ništa manji rusofili. Cerić Mustafa već odavno otvoreno ispoljava svoju naklonost prema pravoslavlju tvrdeći kako su Agresija i Genocid u BiH 1992-1995 bili "bratoubilački rat", isto što nam je pred izbore u lice tvrdio i Bakir Izetbegović.

Za vrh SDA, HDZ i IVZ odavno znamo da rade za UDB-u tj. interese Velike Srbije (a danas, kad je zapelo oko Kosova, jasno je i Rusije).

Najvažniji detalj večeras sa sjednice Predsjedništva BiH bio je u samom kraju izvještaja kad je novinar BHT "onako usput" pomenuo da je Radmanović negirao nagađanja da je Silajdžić pustio Sporazum sa SPC "u zamjenu za pristanak srpske strane na predstojeće usvajanje Zakona o restituciji", a koji će, kako smo i mi pisali, stvoriti novu/staru "begovsku" kastu u BiH otimačinom nevjerojatnih 80 MILIJARDI MARAKA od dosadašnjeg vlasnika, naroda i institucija Republike Bosne i Hercegovine i podijeliti tu imovinu entitetima, u cilju dovršenja podjele države.

Tako se ovih dana, na najneočekivanije moguće načine, Bosna i Hercegovina stavlja u rusku sferu uticaja, gdje nije bila ni za vrijeme staljinizma. Sjetimo se da rusku sferu uticaja karakterišu prljave tehnologije, divlje privatizacije te mućke likvidacije npr. novinara u Rusiji koji pišu "protiv vlasti". Sjetimo se da je nedavno ubijen Komandant odbrane Sarajeva, major Ramiz Delalić koji je bio nepoželjan kao potencijalni organizator ponovnog oružanog otpora nadirućim stepskim psima - 'slučajno' je smaknut u stilu ruske mafije.

Ovim potezom je Silajdžić još jednom, dokazao da je pravi zločinac, učesnik genocidnog projekta protiv Bošnjaka. Dobro je to što je on ovim postupkom postao jasan i mnogim ljudima koji se ne razumiju u državnu politiku, ali dobro razumiju šta je ovim Siljadžić uradio za pravoslavlje, npr. postao je jasan i ljudima kojima je vjera važnija od države.

Slijedi agencijska vijest o sporazumu BiH sa SPC.

2. PRIHVAĆEN UGOVOR IZMEĐU BiH i SPC - Silajdžić suzdržan

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu ratificiralo Osnovni ugovor između BiH i Svete stolice i Dodatni protokol na Osnovni ugovor. Prihvaćen je Osnovni ugovor između BiH i Srpske pravoslavne crkve (SPC) sa dva glasa "za" i jednim uzdržanim.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je uzdržan bio član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

Novinarima je podijeljeno i saopćenje za javnost iz Kabineta dr. Harisa Silajdžića u kojem se navodi da on nije podržao odluku Predsjedništva BiH o prihvatanju ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer su za njeno donošenje korišteni pogrešni Ustavni i zakonski osnovi.

Dodaje se da odluka, koja je usvojena glasovima Komšića i Radmanovića, precizira da se ista donosi na osnovu Člana V.3(d) Ustava BiH, koji Predsjedništvu daje ingerencije za zaključivanje međunarodnih ugovora, te na osnovu Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

"Iako je ovaj Ustavni i zakonski osnov korišten pri donošenju odluke o sličnom ugovoru sa Svetom stolicom, SPC, za razliku od Vatikana, nije suverena država, te se taj osnov nije mogao koristiti za ugovor sa SPC-om ukoliko se želio izbjeći presedan po kom Bosna i Hercegovina crkve i druge nevladine organizacije tretira kao države", navodi se u Silajdžićevom saopćenju.

Dodaje se da je on čak ponudio alternativnu i potpuno legitimnu osnovu za prihvatanje tog ugovora, koja je prethodno usaglašena sa OHR-om. Taj prijedlog je predviđao da se ugovor sa SPC prihvati na osnovu člana II.3(g) Ustava BiH, koji garantuje pravo na slobodu vjere, člana V.3(h) Ustava BiH, koji Predsjedništvu daje ingerencije za koordinaciju sa nevladinim organizacijama, te na osnovu Zakona o Slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH, koji zakon Predsjedništvu BiH daje eksplicitne ingerencije da zaključuje sporazume sa crkvama i vjerskim zajednicama u vezi "pitanja od zajedničkog interesa za BiH i neku ili više crkava, odnosno vjerskih zajednica".

Na novinarsko pitanje koja je bila argumentacija da se ugovor sa SPC potpiše kao međudržavni, Radmanović je kazao da nije bila rasprava i nije pitanje da li je međudržavni ugovor.

"Ugovor je prošao proceduru onu koja je potrebna i na osnovu člana V Ustava Predsjedništvo odlučuje o takvim ugovorima i odlučivalo je danas i odlučilo kao što sam rekao", kazao je Radmanović. -- FENA

3. SILAJDŽIĆ ZABIO NOŽ U LEĐA FATI ORLOVIĆ, KOTORANIMA, DIVIČANIMA I OSTALIM ŽRTVAMA SPC-a U BiH

Evo napravili su ugovor sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Silajdžić priča da je protiv ugovora, ali ga je mogao blokirati, a nije nego je bio suzdržan. U ugovoru ima i dio o imovini SPC. Pitam se kako će to uticati na borbu da se izmjeste crkve iz Kotorskog, Divica, sa imanja Fate Orlović, i sa drugih mjesta po RS-u?

Silajdžić je na ovaj način doveo pojačanje preko Drine domaćim četnicima čime je ojačao Kačavendu i slične, a ugrozio sve pozitivne pomake do kojih se došlo upornom i strpljivom borbom Bošnjaka iz Divica, Konjević Polja, Kotorskog ...

Ovim aktom je Silajdžić za mene definitivno prekrižen kao zločinac.

Tarik
Maratonci trče poslednji krug

4. DODIK: IZDVAJAMO SREDSTVA DA RASPRŠIMO IDEJU O SREBRENICA - DISTRIKTU

Udruženje građana "MAJKE SREBRENICE I PODRINJA"

Patriotske lige 22 SARAJEVO;
tel 0038733218842,432970; fax 0038733218842; mobil 061170803
Račun: 129-101-10004773-07 Central Profit Banka Sarajevo; JIB: 4200266850003

SREDSTVIMA JAVNOG INFORMIRANJA

Nakon posljednje izdaje Srebrenice i njenih žrtava genocida, kada je učinjeno sve da bi se opstruirala implementacija presude Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je Srebrenica dobila apsolutno pravno uporište da bi bila proglašena Distriktom BiH, nismo imali razloga za javna oglašavanja, ali su nas posljednja javna prozivanja na relaciji Bosić – Dodik ponukala da se oglasimo.

Naime, nakon izjave predsjednika SDS-a Mladena Bosića da je tokom izgradnje putne infrastrukture na prostoru, kako oni kažu, regije Srebrenica bilo pranja novca i velikog kriminala (što je nepobitno tačno), oglasio se i Milorad Dodik koji je rekao istinu, da je Vlada RS sredstva za putnu infrastrukturu izdvojila kako bi se raspršila ideja o Srebrenici – Distriktu BiH.

Mada prema Miloradu Dodiku imamo mnogo primjedbi, mi mu ovog puta zahvaljujemo na njegovim istinitim riječima, ali isto tako moramo da mu skrenemo pažnju na neke činjenice koje ga djelimično demantuju. Istina je da je Milorad Dodik ulaganjem u putnu infrastrukturu pokušao raspršiti ideju o Srebrenici – Distriktu BiH, ali svojom finansijskom intervencijom nije ugušio ideju.

Ideju je privremeno ugušila sarajevska izdajnička politika preko svojih kriminogenih satelita u samoj Srebrenici tako što nije dozvolila odbornicima pod svojom kontrolom da SO Srebrenica donese legalnu i legitimnu Odluku o proglašenju Srebrenice distriktom BiH, ali dok postoji i jedna živuća istinska žrtva genocida, ideja Srebrenica – Distrikt BiH neće biti ugušena. I najnovija podjela freza u Srebrenici, koju ne finansira Milorad Dodik, je pokušaj gušenja ideje o distriktu od pojedinih sarajevskih političkih krugova.

Osnovna zavjerenička zamisao je srebreničke žrtve genocida, nakon putne infrastrukture, zabuniti frezama i izazvati haos, jer se freze dijele i nekim ljudima koji nekoliko posljednjih godina imaju stalno prebivalište u SAD-u, tako da će povjerenik OHR za Srebrenicu g. Bond, morati organizirati i prevoz freza do SAD-a.

Naravno, većina freza će na kraju završiti u rukama poljoprivrednika srpske narodnosti po bagatelnim cijenama kao i većina dosadašnjih donacija, tako da će na putnoj infrastrukturi, frezama, kravama, nepovratnim donacijama, ponovo biti oprana velika količina novca.

I od dosadašnjih donacija najveću korist su imale kriminalne političke strukture, kriminalne organizacije kao što je UNDP i CARE, mnogobrojna srpska udruženja u Srebrenici koja od genocida žive, a minimalnu korist će imati povratnici. Oni koji brane dostojanstvo žrtve neće, kao i do sada, imati nikakvu korist, jer svaki čovjek koji brani pravo žrtve je unaprijed kažnjen.

Zato poručujemo svim zavjereničkim krugovima da se spremaju za nove donacije, jer poslije ovog vrućeg ljeta, možda će „i jesen biti jako vruća", a sa početkom narednog proljeća „buknuće novi požari", koje neće moći ugasiti freze. Neka se spremaju za nabavku aviona – kanadera.

Zato poručujemo svima, Srebrenica će biti Distrikt BiH, jer mi u to vjerujemo, a samo vrijedi umrijeti za ono u šta se duboko vjeruje.

Sarajevo,23.08.2007.

Predsjednik UO Udruženja

Ibran Mustafić

5. Ljubić: Pronađeno kompromisno rješenje za reformu policije

MOSTAR -Mislim da smo blizu dogovora o reformi policije, izjavio je sinoć u emisiji Upravo suprotno HTV Oscar C predsjednik HDZ 1990. dr. Božo Ljubić.

- Rješenje je pronađeno u nazivima policijskih oblasti, koja mogu biti prihvatljiva svim stranama. Ti nazivi bi bili: Policija BiH u RS, Policija BH u F BiH, u kojoj bi bilo deset policijskih oblasti i policija BiH u Distriktu Brčkom, izjavio je Ljubić objašnjavajući kako bi entitetsku granicu prelazila jedino sarajevska policijska oblast.

Dodao je kako ostala pitanja, financiranje, zakonodavstvo i zapovijedanje s razine BiH nisu sporna.

Nadam se kako ćemo u rujnu prihvatiti sporazum o reformi policije, cime bi BiH ispunila uvjet za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, izjavio je predsjednik HDZ 1990. dr. Božo Ljubić.

6. OD TOBOŽNJEG UKIDANJA DO STVARNOG CEMENTIRANJA ČETNIČKE POLICIJE

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Kako smo od polazne, veoma povoljne pozicije u reformi policije došli do gornjih minimalističkih prijedloga, koje navodi Ljubić?

Na inicijativu Evrope, koja želi normalnu državu BiH u Evropi, a ne bolesnika koji će biti leglo kriminala i izvor nestabilnosti, krenulo se u reformu policije poslije koje bi Policija BiH bila organizovana, ne po entitetskim linijama, nego po funkcionalnim oblastima, kao policija jedinstvene države BiH, a ne kao unija dvije entitetske policije.

Bez obzira na tako povoljnu polaznu poziciju i bez obzira što je Evropa isposlovala čak i odluku Skupštine RS kojom je oformljena direkcija koja odlučuje većinom glasova, a ne entitetskim usaglašavanjem, ipak se došlo do gornjih veoma nepovoljnih dogovora. Znajući "naše" pregovarače (tj. Silajdžića), vjerovatno će biti i gore od onoga što je iznio Ljubić u prethodnom tekstu.

A kako se od veoma povoljne polazne pozicije došlo do potpuno nepovoljnog gornjeg "dogovora"? Po srijedi je slijedeća metodologija prevare.

Na svakim pregovorima bi Silajdžić ponešto popustio, a Dodik ne bi popustio baš ništa. Onda je slijedeća runda počinjala od već usvojenog Silajdžićevog popuštanja, i tako se išlo sve dalje u jednostranom popuštanju.

To je isti onaj metod kojim je Alija osnivao Republiku Srpsku. Alija je popuštao na svakim pregovorima i tako akumulirao ustupke četnicima, koji su onda postajali novi "kompromisni" prijedlozi medijatora (posrednika) za buduće pregovore. Izdajnička propagandna mašinerija bi onda krivila medijatore da dijele BiH, zanemarujući da oni samo iznose prijedloge u kojima su akumulirani Alijini ustupci četnicima.

Tu metodologiju smo već više puta objasnili, ali sada to ponavljamo, da se zna da sada Silajdžić koristi istu metodologiju, prihvatajući po nešto na svakim pregovorima, akumulirajući ustupke. Plan je da na kraju ostane policija RS, u nekoj uniji sa kantonalnim policijama - dakle, status quo, s tim što na ovaj način policija RS dobija pečat Evrope, priznanje da je to nova reformisana evropska policija.

Kada smo već objasnili kako nas vara Silajdžić, objasnimo i Dodikov udio u prevari.

Ovih dana je Milorad Dodik prijetio da ¨nećemo imati ni ono što je dogovoreno u Dejtonu¨, te da ¨ako ne bude Dejtona, neće biti ni Bosne i Hercegovine¨.

Na to su se odazvali svi Dodikovi ljudi s "bošnjačke" strane, da brže bolje odbrane Dayton! Drugi pozitivan efekt za Dodika koji bi trebao proisteci iz Dodikove prijetnje je novo popuštanje "Bošnjaka" u pregovorima o policiji.

Ima tu i ljudi koji nisu neprijatelji, ali su naivni za politiku, koji su nasjeli na prijetnju. To su ljudi koji još uvijek vjeruju prevarama tipa, "Važno je da smo u Daytonu spasili državu.", a u stvari u Daytonu smo ozbiljno ugrozili već priznatu državu Republiku BiH i osnovali RS.

A šta je istina o Dodikovoj prijetnji? Istina je slijedeća: Ako nema Daytona tj. ako se proglasi da je Daytonski ugovor propao, onda se stvari vraćaju na prethodno pravno stanje, a to je Republika BiH.

Dakle, ako nema Daytona, onda ima Republike BiH, a nema Republike srpske. I zato, ne može nama prijetiti Dodik sa ukidanjem Daytona, nego ukidanjem Daytona možemo mi prijetiti Dodiku! Tako bi se radilo da su na čelu Bošnjaka patrioti, a ne Dodikovi saučesnici u zločinačkom poduhvatu: Haris Silajdžić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić....

7. NITI JE FILIPOVIĆ POTKUPLJEN, NITI JE SENILAN

Autor: Sven Rustempašić

Sarajevo, 21. august, 2007. -- Izvjesni Muhamed Mahmutović je napisao tekst o Miloradu Dodiku, u kojem je ustvrdio i slijedeće, citat:

¨Ko god ima šta reći protiv bošnjačkih ili probosanskih političara, dobro je došao u Dodikove ¨Nezavisne novine¨. Nedavno je podkupio i senilnog akademika Muhameda Filipovića, koji je doskora važio za bošnjačku intelektualnu gromadu. On je sad Dodikov kolumnist!¨ -- kraj citata.

Da li autor Mahmutović griješi? Da. Napravio je grešku koju 17 godina prave stotine hiljada Bošnjaka -- grešku vjerovanja Muhamedu Filpoviću. Ali, neki od nas, sa ponosom treba naglasiti, tu grešku nisu napravili još od 1990. godine.

U čemu je greška autora Mahmutovića? Pa u tome što, kao i mnogi danas, tvrdi da su Muhameda Filipovića sada četnici odn. Milorad Dodik, ¨potkupili¨. Nikada četnici nisu morali ¨potkupiti¨ Muhameda Filipovića Tunju – jer je on srcem i dušom uvijek bio NJIHOV! Dakako, za te kolumne Dodik svoga Tunju plaća, ali ga za velikosrpstvo nije trebao ¨potkupiti¨. To Tunjo radi ¨za badava¨.

Druga greška autora Mahmutovića je tvrdnja da je Muhamed Filipović ¨senilan¨ (što bi mu bila neka olakotna okolnost, valjda). Ali, on nikako nije senilan. Daleko od toga! Niti je potkupljen, niti je senilan -- nego se sada tek totalno otvorio, ko je i šta je, pa nam svima poručuje: ¨Bošnjaci, 17 godina sam vas vukao za nos, varao i radio za četnike ... a evo vam to sada i ovako javno dokazujem!¨.

Srećom, ima nas koje Muhamed Filipović nikada nije prevario. Davno smo ga pročitali i godinama objašnjavamo njegove podvale. Nažalost, među nama ima dosta pokvarenih ljudi kojima domovina ništa ne znači, te "Tunjo" hara u bh medijima, do današnjeg dana.

KOMENTAR: Svugdje u svijetu se novinari trude da postavljaju neugodna pitanja sagovornicima, dok se naši "novinari", čast izuzecima, uglavnom jarane dok prijateljski ćaskaju sa izdajnicima.

8. I "BOSNJACI.NET" ZABRANJENI ZA NEISTOMIŠLJENIKE

Piše: Agić Nurija - Uppsala/S

Dobar dan Dobri Bošnjani!

Ovaj put ne mogu, a da se ne javim sa nekoliko dobronamjernih riječi, u vezi "KBSA". Naime, "Bošnjaci.net", stranica na kojoj ova nazovi bošnjačka (američka?!) organizacija ima pretplaćeno i počasno, možda i suvlasničko (dirigentsko) mjesto, poligon je dosta intenzivne SDA-političke promocije, gdje se prepliću intervjui velikih i poznatih aktera bosanskog (zlog) usuda, kvazi-literati kao Ademir Jerković, hvalospjevi još uvijek bezimenoj, jer je bez vlastite zemlje i naroda, islamskoj zajednici i njenom mobilnom poglavici, Ceriću koji, uprkos svemu ne prestaje da putuje (o čijem trošku i u čijoj službi?) svijetom, baš kao da je on lično božji otac-papa. Naravno na toj stranici štrljacne po gdje koja istina, da ne bi baš bilo skroz upadljivo onima koji su na talasima bosanskog kongresa i opće istine, s druge strane medalje.

Meni osobno je od strane njihovog "urednika" izvjesnog Esada Krcića već godinama zabranjen pristup u "javnim komentarima", pa se s njim "sretnem" putem "kontakta na stranici" i evo ovom prilikom šaljem jedan od njegovih odgovora (a bilo ih je mnogo grubljih i mnogo prostačkijih koje sam s gađenjem brisao), što sve skupa govori o ljudskom kvalitetu i intelektualnom nivou "bošnjačko-američkih prijatelja".

Rezime: Neko bi trebao da napiše jednu ozbiljnu knjigu o ovoj net-stranici i njenom učešću u promociji antibosanske politike, posebno među bosanskom dijasporom. Na žalost nisu usamljen slučaj.

Poštovani gosp. Agić,

ako će Ti biti lakše, znaj da je tamo zabranjen pristup svakome ko ima pameti. Od pameti ti Krcić bježi k'o vampir od glogova kolca.

Nažalost, ne možemo Ti udovoljiti i prenijeti njegov "nadahnuti" istup - nećemo rušiti verbalnu estetiku Glasnika, radi jednog Esada Krcića.

A nema ni govora da bi se pisala knjiga o njima - ne puca se iz topa na miševe.

Međutim, treba primjetiti da i pored toga što izdajnici kontrolišu megamedije, TV, radio i štampu, oni su prinuđeni da pomoću likova kao što su Esad Krcić na Bosnjaci.net i "MirCerka" na Sarajevo-x kontrolišu (cenzurišu) čak i alternativne medije, web stranice sa samo nekoliko desetina posjetilaca. To samo pokazuje koliko se plaše argumentovanog dijaloga, tj. koliko se plaše da bi se mogla otkriti istina o veleizdaji Republike BiH.

Zato će još dugo, bez obrazloženja nestajati i nepodobni "nickovi" i nepodobne (a u stvari aktuelne i bitne) teme sa tih web stranica.

Te dvije web stranice su na istom zadatku - jedna ispira patriotizam iz mozgova "građanski orijentisanih Bošnjaka", a druga iz mozgova vjerski orijentisanih Bošnjaka, jer nama Bošnjacima je sve dozvoljeno, osim da budemo patrioti i da se borimo za Republiku BiH.

Dr. Muhamed Borogovac

9. JEDNA MISAO HAMDIJE POZDRECA

"Ne daju Bošnjastvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime - ali ćemo otvoriti proces"

10. I na IslamBosni padaju tabui i mitovi

http://www.islambosna.ba/forum/index.php?topic=3795.135

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

18. august 2007.

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 92 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2020 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.