Ponedjeljak, 6. Juli 2020

 

 

 

06:35:56

Glasnici

Izdanja iz 2005. godine

 |  Kategorija: Uncategorised
 |  Klikova: 59805  | Srijeda, 21 Avgust 2013 14:36

Indeks članka

http://republic-bosnia-herzegovina.com/2013/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/pagebreak.png); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;">

http://republic-bosnia-herzegovina.com/w2013/components/com_jce/editor/tiny_mce/plugins/article/img/pagebreak.png); color: rgb(51, 51, 51); font-family: Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif;">

BR. 322

1. SVI NA STUDENTSKE DEMONSTRACIJE

Slijedi danasnje pismo (nedjelja) koje je Nacionalni kongres Republike BiH uputio studentima Univerziteta u Sarajevu. Objavljujemo ga i u "Online glasniku Nacionalnog kongresa Republike BiH" da jos jednom pozovemo i upozorimo direktno i ostale ucesnike demonstracija na moguce podvale provokatora, kao i na glavni cilj demonstracija.

Postvane kolege studenti,

hvala za redovno informisanje o studentskim o omladinskim pitanjima u BiH.

Dozvolite da vam u vezi sa predhodnim demonstacijama skrenemo paznju na par stvari.

1. Ovdje u Americi su svake demonstracije Bosanaca i Hercegovaca, i tokom rata, a i u POSLJEDNJE VRIJEME, diskreditovane tako sto bi se kamere svjetskih novinskih agencija fokusirale na nekoga ko je obucen kao mudzahedin, vehabija. Time je svakim demonstracijama bh patriota do sada ovdje davan potpuno nepovoljan publicitet. U POSLJEDNJE VRIJEME TO RADI JEDAN COVJEK KOJI JE PROVOKATOR, I ON NIJE MUSLIMAN NITI BOSNJAK. ON SE TOBOZE SALI, ALI SLIKE TOGA MUDZAHEDINA MEDJU DEMONSTRANTIMA DISKREDITUJU SVAKE DEMONSTRACIJE.

BUDITE OPREZNI I OTJERAJTE TOGA PROVOKATORA JER NA TAJ NACIN PLANIRAJU DA I VASE DEMONSTRACIJE DISKREDITUJU.
Ne garantujemo da ce se pojaviti, ali budite oprezni.

2. Vidimo da vam je potpuno jasna studentska dimenzija prodaje kasarne "Marsal Tito" jednoj stranoj drzavi. Medjutim, imajte na umu i drugu, drzavnu dimenziju toga pitanja.

Ne dozvolite da se mijenjaju zakoni Republike BiH da se rasprodaje nasa domovina. Panama je povratila Panamski kanal samo zato sto ga nije prodala Americi, nego ga je iznajmila (rentala) na 100 godina. Kina je povratila Hong Kong samo zato sto taj komadic svoje teritorije nije prodala, nego ga je bila samo iznajmila Velikoj Britaniji.

Meksiko je prodao Sjedinjenim drzavama Floridu i to ce vjecito ostati teritorija SAD. Ne dozvolite da se komad Bosne i Hercegovine i to glavnog grada prodaje. To ce biti kost u grlu Sarajevu i Bosni i Hercegovini za sva vremena.

Vijece ministara je iznenada profunkcionisalo i donijelo tu odluku i zato sto pola tih novaca ide Republici srpskoj. Kako to da Vijece ministara nikada ne funkcionise kada je nesto u interesu drzave BiH, nego samo onda kada je nesto uperno protiv Republike BiH? U svemu ovome najveca krivica pripada Adnanu Terzicu koji nas stalno iznenadjuje ovakvim pogubnim potezima za drzavnost Bosne i Hercegovine, i o njemu posebno treba povesti racuna u buducnosti.

Dakle, jedini nacin da se izborite za svoja prava, kao i za prava svoje domovine, Republike BiH je da sprijecite poslanike Skupstine da mijenjaju zakone Republike BiH.

Vi imate samo jedan sustinski zahtjev od poslanika koji rjesava sva ta pitanja, i taj zahtjev je:

NEMA VISE USVAJANJA "ZAKONA KOJIMA SE UKIDAJU ZAKONI REPUBLIKE BiH ",
da bi se onda usvajali izdajnicki zakoni kojima se razbija nasa domovina.

Zelimo vam uspjeh u vasoj borbi. OCI SVIH PATRIOTA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE SU UPRTE U VAS.

Nacionalni kongres Republike BiH i CFABH-ORBUS vzw
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

REPUBLIKA BOSNA i HERCEGOVINA

29. februar 2005.

Posjetilaca Online

Ko je na web-stranici: 381 gostiju i nema prijavljenih članova

© 2020 Online glasnik Bosanskog kongresa. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatan softver objavljen pod GNU General Public License.